Om oss

Om oss

Vi som står bakom den här sidan har varit på Twitter ända sedan lanseringen. Mycket har hänt sedan dess. Bland annat har layouten har gjorts om och antalet tecken har utökats. Framförallt har Twitter utvecklats till en plattform där alla kan vara. Det spelar ingen roll om du är en fotbollssupporter, president eller bara där privat. Upplägget med de korta meddelandena lockar många, oavsett vem man är.

 

Vår vision

Målet för vår sida är att besökarna ska kunna ta pulsen på Twitter genom oss. Det är inte bara intressant för den som twittrar frenetiskt, utan också för den som inte har särskilt mycket erfarenhet alls av plattformen. Vårt mål är att du som är intresserad av att veta mer om Twitter, och stämningen som råder där just nu, ska hitta all information du söker – endast genom ett besök hos oss. Att utveckla sidan efter våra besökares önskemål och behov är något vi jobbar ständigt med. Det är bara på så vis vi kan bli bäst i landet på det vi gör.

 

Det här kan du förvänta dig

Vid ett besök på Twitterbarometern ska du kunna förvänta dig att få en snabb överblick över vad som händer i Twittersverige. Du kan snabbt se olika kategorier av twittrare och inflytelserika personer inom respektive nisch. Nyheter, artiklar och diskussion är annat du kan förvänta dig att möta här på sidan.

 

Vill du bidra till sajten?

Är du ett stort fan av Twitter? Om du är det och tycker om att skriva får du gärna höra av dig med en ansökan till oss. Skicka med ett textprov så kommer vi att återkomma till dig så fort vi kan. Det är viktigt för oss att sidan uppdateras kontinuerligt, och att det görs på relevant vis. För att kunna bibehålla flödet, samtidigt som vi inte kompromissar med kvaliteten på andra håll (till exempel designen och driften av sidan) välkomnar vi dig som vill hjälpa till att bidra till sajten. Vi ställer inga krav på utbildning – det viktigaste är vem du är och hur du skriver.

 

Ett bättre Twitter

Vi är många som vill främja ett bättre samtal på Twitter. Detta oavsett om frågorna handlar om politik, sport eller något annat. Vi vill till exempel främja att samtalen sker utan angrepp på person, och att om de är reklam, att det är tydligt att så är fallet. Enligt oss bör Twitter vara en plattform där alla ska kunna säga vad de tycker. Man bör även kunna hitta relevanta twittrare inom de ämnen man tycker är roliga att följa. För att uppnå det här tycker vi, som tidigare nämnt, att tweetsen inte bör innehålla personangrepp (samt att de givetvis skrivs inom ramen för svensk lag).

 

Vi tror att alla har att tjäna på detta. Med tanke på de många personer som använder sig av plattformen finns det potential att faktiskt förändra många saker i samhället. Det är inte bara många inflytelserika personer som skriver här – utan som också läser vad som skrivs. Vidare är det många som, åtminstone till viss del, känner av pulsen på Twitter.