Flest följare atleter

De mest följa atleterna, globalt

I huvudsak är det musiker som dominerar listorna över mest följda twitterkonton globalt, även om det givetvis finns undantag. Stora företag och politiker är andra grupper som är med och slåss på topplistorna. En annan grupp som kan ha många följare är idrottsmän, där ettan på den här listan är särskilt utmärkande. Läs vidare för att se hela topplistan över de mest följda idrottsmännen i världen.

 

1.      Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo är enligt många världens bästa fotbollsspelare (även om det finns viss oenighet kring det påståendet, naturligtvis). Det man i alla fall kan vara säker på är att han är den atlet som har det absolut mest följda twitterkontot, med sina ca 66 miljoner följare. Han placerar sig högt i alla kategorier, men placerar sig alltså allra högst när det kommer till idrottsmän. Ikoner som Zlatan Ibrahimovic, till exempel, har en lång väg kvar med sina 4 miljoner följare. Dessutom är det ett ganska stort glapp ner till tvåan.

 

2.      LeBron James

Basketspelare Lebron James, med sitt konto @KingJames, är näst mest följd inom idrottsvärlden. Han har ungefär 40 miljoner följare, och skulle alltså behöva ungefär 26 miljoner fler för att slå den, i dagsläget, ohotade ettan Cristiano Ronaldo. Glappet mellan honom och Cristiano är betydligt större än vad det är till trean på den här listan.

 

3.      Neymar

Som före detta forward i Barcelona var Neymar en nära konkurrent till Cristiano Ronaldo på fotbollsplanen. Nu har han flyttat från spanska La Liga till Ligue 1 i Frankrike, men är fortfarande en hyfsat nära konkurrent på twitter. Med sina 36 miljoner följare är han en stark trea på den här listan. Han lämnar ett relativt stort gap ner till plats nummer fyra.

 

4.      Kaká

Kakás glansperiod som fotbollsspelare är kanske över idag. Åtminstone kan man säga att han har sina bästa dagar på fotbollsplanen bakom sig. På twitter har han dock fortfarande en enorm plattform, med sina 29 miljoner följare. Han gick med sommaren 2009, och har sedan dess skickat ut nästan 5 000 tweets till sina följare. På senare tid har han uppdaterat flödet ungefär en gång om dagen, i snitt.

 

5.      Sachin Tendulkar

Sachin Tendulkar kanske inte är särskilt känd för oss i Sverige, men globalt är han ett stort namn. Åtminstone är han det i folkrika Indien, där han gjort sig känd som en av världens bästa cricketspelare. Närvaron på twitter är relativt stark, med ett kontinuerligt uppdaterat flöde. Senaste månaden har han i genomsnitt gett sina följare 2 nya tweets om dagen att läsa. Han har i dagsläget ungefär 22 miljoner följare – ett antal som ökar stabilt.

 

6.      Virat Kohli

Virat är en annan idrottsman som kanske inte är särskilt känd för oss i Norden. Likt Sachin är han cricketspelare, och är lagkapten för det indiska landslaget i sporten. Precis som Sachin benämns han ofta som den bästa slagmannen i världen, även om det givetvis finns olika åsikter om vem som verkligen är bäst. TV-kanalen ESPN och anrika Forbes rankar honom som en av de mest kända idrottsmännen i hela världen – att han har 21 och en halv miljon följare bör alltså inte komma som någon större överraskning.

 

7.      Mezut Özil

Den tyske landslagsmannen Mezut Özil är världskänd för sina prestationer på fotbollsplanen. Efter att ha inlett sin karriär i Schalke gick han vidare till Werder Bremen, där Real Madrid fick upp ögonen för honom. Efter tre år och 105 matcher gick han vidare till Premier League och Arsenal, där han spelar än idag. Özil har varit aktiv på twitter sedan 2012, vilket är relativt sent jämfört med många andra på den här listan. Sedan han fick med har han hunnit skicka ut ungefär 1297 tweets till sina följare – som idag är ungefär 20 och en halv miljon.

 

8.      Andres Iniesta

Andres Iniesta är en av de största fotbollsikonerna i modern tid. Även om de största dagarna i karriären är bakom honom, har han fortfarande mängder av fans på twitter. Han och Mezut Özil ligger relativt lika i antalet följare, men Özil har några tusen fler. ”Några tusen” kan visserligen låta som ganska många följare, men i sammanhanget (ca 20 och en halv miljon) är det inte en särskilt stor andel. Iniesta har varit aktiv på twitter sedan 2009 – tre år längre än Özil – men har bara twittrat några hundra fler tweets än vad Özil har gjort.

 

9.      Kevin Durant

Kevin Durant är den andra basketspelaren att placera sig på listan. Efter att ha blivit utnämnd till Rookie of the Year efter sin första säsong i NBA, har karriären gått uppåt. Detta i likhet med följarantalet på hans twitterkonto, som skapades i april 2009. Sedan dess har han hunnit få över 17 miljoner följare och publicerat ungefär 23 000 tweets.

 

10.  Gerard Piqué

Gerard Piqué anses vara en av världens bästa mittbackar i fotboll, och har haft en given plats i det spanska landslagets startelva under många år. Kanske har hans förhållande med sångerskan Shakira hjälpt till att öka medvetenheten kring hans konto. Hennes konto är nämligen det 19:e mest följda i hela världen, med ungefär 50 miljoner följare. Dit har Gerard en bit kvar, då han har ungefär 17 miljoner följare i dagsläget. Sedan han skaffade kontot i december 2010 har han publicerat ungefär 2 500 tweets.

 

11.  Ronaldinho

Ronaldinho är en av världens mest kända namn inom fotbollen, även om hans storhetstid numera är bakom honom. Trots det har hans twitterkonto ungefär 16 miljoner följare, vilket gör honom till den elfte mest följda personen inom idrottsvärlden. Han har varit aktiv på plattformen sedan våren 2009 och är rankad på 112:e plats i alla kategorier, men ligger givetvis betydligt bättre än så när det är just idrottsmän som är kategorin. På senare tid har hans närvaro varit svag, och flödet inte särskilt uppdaterat. Så har det dock inte varit hela tiden. Sedan han gick med 2009 har han publicerat 4 661 tweets i sitt flöde.